Хакери вкрали дані 200 тис. банківських карток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери вкрали дані 200 тис. банківських карток

Кримінал
520
Невідомі зловмисники отримали доступ і вкрали дані приблизно 200 тис. банківських карток американської фінансової корпорації Citigroup - однієї з найбільших в США. Злом системи був здійснений ще на початку травня, проте відомо про нього стало лише зараз, передає Reuters.
Хакери отримали доступ до імен клієнтів, номерів рахунків і до контактної інформації (включаючи адреси електронної пошти). В той же час дані про дати випуску і терміни дії карт, коди безпеки CVV, дати народження клієнтів не були вкрадені зломщиками.
За даними представництва банку, всього було викрадено інформації приблизно 1% клієнтів банку, яких в Citigroup в Північній Америці налічується 21 млн.
"В даний час ми сповіщаємо клієнтів, інформація про яких стосується інциденту", - прокоментував ситуацію офіційний представник Citigroup Шон Кевеліген. Він відмовився від розголошування інших деталей, пославшись на збереження інтересів постраждалих клієнтів.
Нагадаємо, що 3 червня комп'ютерна мережа компанії Sony піддалася хакерській атаці, тоді хакерам вдалося отримати доступ до особистих даних 1 млн користувачів. Зломщики опублікували імена, дати народження, поштові і електронні адреси, номери телефонів і паролі декількох тисяч учасників конкурсів, які проводить Sony.
Раніше, 27 квітня 2011 р. повідомлялося про найбільшу за всю історію зломів систем інтернет-безпеку атаці хакерів на ігрові мережі Sony (PlayStation Network). В результаті інциденту були викрадені персональні дані 77 млн користувачів - імена, адреси електронної пошти, дати народження, логіни, паролі та інші особисті дані клієнтів. У числі цих даних були і коди до кредитних карток користувачів.
Крім того, 2 червня ц.р. китайські хакери зламали облікові записи декількох сотень користувачів поштового сервісу G-mail американської компанії Google. Як відзначають в Google, в числі зламаних записів були акаунти високопоставлених американських чиновників і політичних діячів США.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас