Азаров: Україна планує збільшити товарооборот з Росією до 50 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Україна планує збільшити товарооборот з Росією до 50 млрд дол.

Казна та Політика
267
До кінця поточного року Україна планує збільшити товарооборот з Росією до 50 мільярдів доларів. Про це сьогодні на засіданні уряду повідомив Прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"У вівторок в Москві відбулося чергове засідання українсько-російського комітету з питань торговельно-економічної співпраці. Непросто пройшли переговори. З одного боку, в дусі абсолютного взаєморозуміння, партнерства, ми обговорили розгортання співпраці у сфері авіабудування, ядерної енергетики, космічної промисловості, космічних проектів, транспорту, прикордонної співпраці, спрощення процедур перетину кордону для наших громадян і для вантажів наших компаній. Є безперечні позитивні результати того, що Україна і Росія перегорнули сторінку недружнього упередженого ставлення один до одного", - підкреслив Азаров.
Прем'єр відзначив, що товарооборот між країнами зріс в півтора рази.
"На кінець поточного року ми впевнено перевищимо докризовий обсяг двосторонньої торгівлі і поставили завдання вийти на річний оборот 50 млрд дол. Треба відзначити, що темпи зростання нашого товарообороту з Росією в 10 разів перевищують темпи зростання економіки в цілому", - відзначив глава уряду.
Азаров відзначив, що вищих темпів зростання товарообороту, ніж з Україною, в Росії немає з жодною країною світу.
"Україна повертає собі російський ринок і зараз вже йдеться не просто про збільшення обсягів торгівлі, а про перехід у нову якість, до масштабних міждержавних проектів", - додав прем'єр.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас