Citigroup продав інвестиційні активи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Citigroup продав інвестиційні активи

Казна та Політика
164
Один з найбільших за обсягом активів американських банків Citigroup Inc. продав інвестиційні активи на суму в 1,7 млрд доларів. Покупцем виступила європейська компанія AXA Private Equity, повідомив Wall Street Journal, посилаючись на обізнані джерела.
В портфелі - 207 активів пайової участі в партнерстві з обмеженою відповідальністю, у тому числі у фондах викупу, які контролюють KKR & Co (KKR.N), Blackstone Group (BX.N) і Carlyle Group (CYL.UL), а також частки в інших 20 компаніях. У квітні 2010 року AXA Private Equity вже купувала портфель активів в інвестиційних фондах. Продавцем активів був Bank of America, сума операції склала 1,9 млрд доларів.
Минулого тижня в Citigroup було прийнято рішення про закриття хедж-фонду, що використав спеціальне математичне моделювання для біржової торгівлі. Дана дія була зумовлена прийняттям нового "правила Волкера" (Volcker Rule), щоб уникнути конфлікту інтересів що забороняє фінансовим установам одночасно займатися кредитною і інвестиційною діяльністю.
"В Росії ситуація з інвестиційними ризиками в банківському секторі в середньостроковій перспективі розвиватиметься іншим шляхом, не тим, що в США. Ризики банківської системи знижуватимуться не за рахунок вибудовування "китайських стін" між підрозділами банку, в яких неминучий конфлікт інтересів, а шляхом консолідації банківського сектора. Укрупнення банків допоможе знизити рівень ризики, що стосуються власного капіталу", - вважає аналітик "Інвесткафе" Олександра Лозова.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас