Україна планує через 5-7 років почати видобуток сланцевого газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна планує через 5-7 років почати видобуток сланцевого газу

Енергетика
475
Україна планує через 5-7 років почати видобуток сланцевого газу. Про це сказав міністр палива та енергетики України Юрій Бойко, виступаючи на Міжнародному економічному форумі (World Economic Forum) у Відні 8 червня.
"Ми уважно вивчаємо досвід Америки в цій технічній революції. Ми намагаємося пройти цей шлях швидше, ніж в Америці - там знадобилося 20 років на реалізацію проекту. Я думаю, що у нас піде на це не більше 5-7 років", - сказав міністр.
При цьому він додав, що "ми вже розпочали цей процес, видали першу ліцензію, підготували аукціони... Американські компанії вже підписали угоди з нашими національними компаніями, щоб почати цю роботу".
Також Бойко зазначив, що зараз будуються різні газопроводи і нафтопроводи з Каспійського басейну до Європи.
"Що важливо для Європи? Для Європи важливі не тільки нові шляхи доставки газу, але і диверсифікація ресурсної бази. Ось чому при виборі "Набукко" або "Південний потік", я вважаю, Європа повинна розуміти, що "Набукко" - це нова ресурсна база, водночас "Південний потік" - це та ж база, яка існує на сьогодні", - сказав міністр.
При цьому він зазначив, що "ось чому ми вважаємо, що необхідно запропонувати нашим російським партнерам брати участь в реконструкції нашої системи... це потрібно зробити в найближчі місяці".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас