Moody's прогнозують подальше зниження золотовалютних резервів Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's прогнозують подальше зниження золотовалютних резервів Білорусі

Банківські метали
243
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service очікує на зниження дефіциту рахунку поточних операцій платіжного балансу Білорусі в 2011 році до 6,7 млрд з 8,8 млрд доларів (16% ВВП) в 2010 році, говориться в щорічному рейтинговому звіті Moody's по Білорусі.
Крім того, експерти агентства прогнозують подальше скорочення золотовалютних резервів Білорусі. За їхньою оцінкою, прогнозний дефіцит поточного рахунку буде за підсумками цього року перевищувати суму золотовалютних резервів (ЗВР) країни на 3,8 млрд доларів. Таким чином, розмір ЗВР Білорусі, виходячи з прогнозу експертів Moody's, до кінця року зменшиться до 2,9 млрд з 3,6 млрд доларів на 1 червня (майже на 30% за 5 місяців).
У звіті підтверджується і знижений на одну позицію 30 березня кредитний рейтинг країни на рівні "В2" з "негативним" прогнозом. Експерти агентства пояснюють, що таке значення рейтингу відображає проблеми з фінансуванням дефіциту платіжного балансу. У середньостроковій перспективі вони прогнозують складнощі у переорієнтації поточних зовнішніх боргів, взятих на фінансування внутрішніх потреб.
Експерти відзначають, що частково дефіцит платіжного балансу Білорусі може бути профінансований за рахунок численних дрібних запозичень і приватизації. Країна в 2011 році все одно буде зазнавати труднощів з зовнішньої ліквідністю, вважають в Moody's. Фахівці також вважають, що характерний для Білорусі дефіцит інвалюти, разом з посилюванням монетарної та фіскальної політики, призведе до уповільнення інвестиційної активності, споживання і темпів зростання ВВП у другій половині 2011 року і в 2012 році.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас