Бернанке: ФРС не планує продовжувати політику грошового пом'якшення для стимулювання економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: ФРС не планує продовжувати політику грошового пом'якшення для стимулювання економіки США

Казна та Політика
581
Глава ФРС США Бен Бернанке хоча і визнав уповільнення темпів зростання економіки, дав чітко зрозуміти, що його відомство не планує продовжувати політику грошового пом'якшення. Інвесторів заява регулятора розчарувала, повідомляє РБК daily.
"Економіка США відновлюється після важкої фінансової кризи і найбільшого провалу на ринку житлової нерухомості з часів Великої депресії. Крім того, вона стикається з низкою інших проблем - від наслідків катастрофи в Японії до глобального тиску на сировинних ринках.
У такій ситуації політика грошового пом'якшення не стане панацеєю", - заявив глава ФРС.
Тим не менш Бернанке впевнений, що економіка США стикається тільки з тимчасовим застоєм. За його словами, "останні дані свідчать про деяку втрати імпульсу" на ринку праці, де відновлення з секторів низьке, що розчаровує. Однак за умови "перспективи деякого пом'якшення цін на бензин" економіка і ринок праці додадуть у другій половині року.
Нагадаємо, згідно зі статистикою, опублікованою минулого тижня, в США за травень зареєстровано лише 54 тис. нових робочих місць, що говорить про різке зниження темпів зростання зайнятості. При цьому останніми місяцями в країні зростає безробіття: якщо в березні воно становило 8,8%, то в квітні - 9%, а в травні - 9,1%.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас