Янукович хоче позичити в ЄБРР 450 мільйонів євро на ремонт доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович хоче позичити в ЄБРР 450 мільйонів євро на ремонт доріг

Казна та Політика
142
У Верховній раді зареєстрований президентський законопроект про ратифікацію Кредитної угоди між Україною і Європейським банком реконструкції і розвитку, який передбачає залучення 450 мільйонів євро на поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на під'їздах до Києва (пан'європейські коридори).
Згідно з угодою, до Києва передбачається залучити кредитні ресурси від ЄБРР в обсязі 450 мільйонах євро (загальна сума кредиту 900 мільйонів євро, на умовах співфінансування ЄІБ у розмірі 450 мільйонів) на реалізацію масштабного проекту з реконструкції і капітального ремонту ділянок 6 автомобільних доріг, що ведуть в місто Київ. Серед доріг, які увійшли до проекту "Поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на під'їздах до Києва" є: М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі, М-05 Київ - Одеса, М-06 Київ - Чоп, М-07 Київ - Ковель - Ягодин, Н-01 Київ - Знам'янка, Р-02 Київ - Іванків - Овруч.
Окрім цього, у складі Проекту планується впровадження "пілотних проектів" для контрактів на утримання автомобільних доріг на основі кінцевих результатів.
Кредитна угода визначає загальні умови надання кредиту: 15 років з пільговим періодом 4 роки, сума позики - 450 мільйона євро) і відповідальність сторін, а також містить посилання на інші документи, обов'язкові до виконання при реалізації Проекту і на співфінансування з ЄІБ. Зокрема, обов'язковими умовами для підписання Кредитної угоди є укладення Субкредитної угоди (між Державною службою автомобільних доріг України і Міністерством фінансів України, яка підписана 20 січня) і Проектної угоди (між Державною службою автомобільних доріг України і Європейським банком реконструкції і розвитку).
Як наголошується, Державна служба автомобільних доріг України є головним розробником і виконавцем спільного з Європейським банком реконструкції і розвитку даного проекту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас