У Тігіпка побачили посткризове відновлення української економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Тігіпка побачили посткризове відновлення української економіки

Казна та Політика
375
Є підстави стверджувати про початок посткризового відновлення економіки України, заявив перший заступник міністра соціальної політики України Сергій Тігіпко - Василь Надрага.
Підтвердженням цього, на думку міністра, є те, що в 2010 році процес макроекономічної стабілізації в Україні підвищив рівень доходів і збільшив внутрішній споживчий попит, а приріст ВВП за підсумками минулого року склав 4,2%, промисловості - на 11,2 %.
Надрага підкреслив, що 2011-й рік повинен стати роком подальшого втілення стратегії модернізації України. Серед завдань цього року - забезпечення комплексної реформи соціальної політики: подолання бідності, створення справедливого пенсійного та соціального забезпечення.
На переконання Мінсоцполітики, найкращий соціальний захист працездатного населення - це наявність гідної роботи і заробітної плати, тому пріоритетним напрямком у підвищенні грошових доходів є збільшення рівня заробітної плати, зокрема мінімальної.
Як повідомляє міністерство, і зараз уряд спрямовує свої зусилля на забезпечення зростання зайнятості та зниження безробіття серед працездатного населення. При цьому механізмами регулювання цих процесів є державні та регіональні програми зайнятості, генеральна угода між урядом і соціальними партнерами, а також понад 100 галузевих і регіональних угод.
За словами Надраги, активно створюється мережа центрів професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. За словами Надраги, такі центри вже діють у десяти регіонах, а рівень працевлаштування після професійного навчання в 2011 році склав 86%. "Завдяки реалізації активних програм на ринку праці щорічно майже один мільйон незайнятих громадян повертається у сферу зайнятості. При цьому уряд реально оцінює і існуючі проблеми, на яких необхідно сконцентрувати зусилля, внутрішні, інвестиційні ресурси, міжнародну технічну допомогу, в тому числі і МОП", - зазначив чиновник.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас