У Франції е-книги продаватимуть за фіксованою ціною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції е-книги продаватимуть за фіксованою ціною

323
У Франції обома палатами парламенту був схвалений законопроект, в якому обґрунтовується необхідність введення фіксованих цін на електронні видання. Тепер необхідно діждатися вердикту Єврокомісії.
Законопроект був запропонований парламенту Франції ще восени минулого року. Проте, ініціатива була знехтувана Національною Асамблеєю. Через декілька місяців проект отримав підтримку Міжпартійного комітету парламенту. Отримання схвалення верхньої і нижньої палат при такому повороті подій стало простою формальністю - протягом травня відбулися обидва голосування і проект був прийнятий. Проте з боку Європейської комісії ще можуть послідувати заперечення, тому прибічники ініціативи не розслабляються і готуються її захищати, пишуть znaki.fm із посиланням на pro-books.ru.
Популярність книжкової продукції в цифровому форматі серед французів нестримно набирає обертів. Число завантажень цифрових видань з сайту в 2009 році складало 60 тисяч, в 2010 - 120 тисяч. За даними місцевого галузевого дослідження, 35,3% бестселерів в травні цього року були доступні в електронному форматі легально в порівнянні з 17,3% в липні минулого року, і 36% проти 27,9% в 2010 році - нелегально. Середня ціна електронної книги складає 12,02 євро, друкованої - 15,50 євро.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас