ЗМІ: Витрати на Євро-2012 виходять з-під контролю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Витрати на Євро-2012 виходять з-під контролю

Казна та Політика
661
За рік до початку чемпіонату Європи з футболу Україна переживає справжній "ціновий вибух", пише постійний автор Financial Times Deutschland Ніна Єглінськи, стадіони і інфраструктура починають поглинати мільйони.
Спочатку говорили, що від цього грандіозного спортивного заходу виграють не лише гості ЧЄ, але і самі українці. Проте, за останніми оцінками, українським платникам податків він обійдеться в 9 млрд євро. "За рік до початку футбольного турніру все більше здивування викликає стрибкоподібне зростання витрат на його підготовку", - пише автор.
Витрати зростають як на дріжджах, зазначає видання: якщо попередній уряд закладав на будівництво "Олімпійського" в 2008 році 180 млн євро, то в кінці травня цього року Кабмін схвалив проект фінансування об'єкту, що перевищує 427,9 млн. Аналогічно справа йде і з будівництвом арени у Львові.
При цьому кепкування і саркастичні зауваження у жителів країни викликають повідомлення про те, що, наприклад, адміністрація Донецька замовила 10 пересувних туалетних кабінок за 350 тис. євро.
Борис Колесников, віце-прем'єр і міністр інфраструктури, має своє пояснення ситуації, що склалася: мовляв, попередня влада залишила після себе лише хаос, з яким належить справлятися прискореними темпами, - а це вимагає підвищення витрат.
Як відзначає далі автор публікації, в столиці практично відсутнє житло для гостей середнього цінового рівня. Організатори були готові зводити 4- і 5-зіркові готелі, проте в середньому і нижньому ціновому сегменті, за даними УЄФА, спостерігається брак приблизно 22 тис. місць. Гостей з України і з Росії планується розміщувати в студентських гуртожитках з обстановкою брежнєвської епохи, пише автор статті в Financial Times Deutschland.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас