Кредит ЄврАзЕС буде направлений на поповнення ЗВР Білорусії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредит ЄврАзЕС буде направлений на поповнення ЗВР Білорусії

Казна та Політика
136
Кредитний транш з антикризового фонду ЄврАзЕС у розмірі 800 млн доларів не буде направлений Національним банком Білорусії на валютні інтервенції. Про це напередодні повідомило білоруське видання "АФН" із посиланням на джерело у фінансових колах республіки. Співрозмовник проінформував: "Нацбанк не проводитиме інтервенції на валютному ринку за рахунок надходження 800 мільйонів доларів з антикризового фонду. Відомо, що в процесі діалогу з місією МВФ експерти фонду відзначили, що вважають відновлення інтервенцій недоцільним".
Джерело пояснило, що кредит, що виділяється антикризовим фондом ЄврАзЕС, не забезпечить необхідного обсягу інтервенцій через великий обсяг відкладеного попиту на інвалюту. Він заявив: "З врахуванням масштабного відкладеного попиту цих коштів вистачить в кращому разі на тиждень. Потім ринок повернеться до свого нинішнього стану, але ситуація не зміниться". За існуючою інформацією, "кредит буде зарахований до складу золотовалютних резервів в повному обсязі". Співрозмовник підкреслив також, що "ситуація на валютному ринку консервується в поточному вигляді" у зв'язку з тим, що "сьогодні ніхто не може запропонувати реальний механізм виходу на ринковий обмінний курс" після девальвації білоруського рубля на 75% з початку року.
Раніше повідомлялося, що антикризовий фонд ЄврАзЕС схвалив виділення Білорусії кредиту в 3 млрд доларів терміном на десять років. Впродовж трьох років Білорусія щороку отримуватиме по два транші кредиту, в тому числі в 2011 році - на 800 млн і 440 млн доларів.
З 24 травня білоруська валюта була девальвована більш ніж на 55%. 27 травня заступник міністра економіки Білорусії Андрій Тур заявив, що уряд чекає зростання інфляції до кінця року до 33-39%.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас