Україна практично зібрала необхідні кошти на будівництво конфайменту на ЧАЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна практично зібрала необхідні кошти на будівництво конфайменту на ЧАЕС

Енергетика
210
Україна практично зібрала необхідні кошти на будівництво конфайменту на Чорнобильській атомній електростанції. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з генеральним директором МАГАТЕ Юкія Амано, передає прес-служба уряду.
За словами прем'єр-міністра, Україна усвідомлює свої зобов'язання щодо будівництва цього об'єкта. "Ми розуміємо, що зобов'язані забезпечити безпеку цього об'єкта для України і для Європи ", - підкреслив Микола Азаров.
Він назвав наріжні питання співпраці України з МАГАТЕ, зокрема це технічна співпраця, співпраця в питаннях забезпечення ядерної безпеки і верифікації ядерних відходів.
Крім того, Азаров відзначив, що Україна візьме участь у міністерській конференції з вивчення досвіду ліквідації аварії на АЕС "Фукусіма", яка відбудеться в кінці червня поточного року під егідою МАГАТЕ.
У свою чергу генеральний директор МАГАТЕ відзначив, що вважає участь України в цьому заході надзвичайно важливою, оскільки Україна має великий досвід в питанні ліквідації наслідків аварії на АЕС. Саме тому позиція України в цьому питанні є надзвичайно цінною для учасників конференції.
Крім того, Юкія Амано додав, що зараз МАГАТЕ чекає звіт міжнародних експертів з ліквідації наслідків аварії на японській АС "Фукусіма".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас