Україна чекає отримання від ЄС 600 млн євро технічної допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна чекає отримання від ЄС 600 млн євро технічної допомоги

Казна та Політика
127
Україна чекає отримання від Європейського Союзу близько 600 млн євро технічної допомоги.
Про це сказав прем'єр-міністр Микола Азаров журналістам у Відні (Австрія).
"Ми ще рік тому домовилися з Європейським Союзом про те, що ЄС нам виділить понад 600 млн євро технічної допомоги, але і досі не надійшло жодного євро, хоча ми цю тему неодноразово порушували, всі рішення вже є, а грошей немає, тому що дуже повільно рухається бюрократичний віз", - повідомив прем'єр.
При цьому він відзначив, що хоч у бік української бюрократії завжди звучить багато критики, проте в Європі бюрократичні процедури йдуть ще довше.
"Хоча ми самі себе лаємо, насправді в Європейському Союзі вона ще повільніше рухається, ще більш забюрократизована. Якщо поглянути на величезний апарат Європейського Союзу, Європейській комісії, то інколи думається, що наш апарат значно менший і набагато оперативніший", - сказав Азаров.
За його словами, інколи процедури гальмують вирішення багатьох питань, проте Україна зацікавлена в максимально швидкій реалізації різних проектів співпраці з ЄС.
Як повідомляло агентство, 29 червня 2010 року Рада Європейського Союзу схвалила виділення Україні кредиту в розмірі 500 млн євро.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас