Кабмін пропонує спростити і скоротити процедуру встановлення тарифів на послуги ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує спростити і скоротити процедуру встановлення тарифів на послуги ЖКГ

332
У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований урядовий законопроект, що передбачає спростити і скоротити термін процедури встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги.
Зокрема, проектом "Про внесення змін до деяких законів України щодо процедури встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги" (№ 8641 від 08.06.2011 р.) передбачається спростити і скоротити термін процедури встановлення органами місцевого самоврядування тарифів на житлово-комунальні послуги, зокрема шляхом зменшення на 20 днів терміну, протягом якого споживач житлово-комунальних послуг інформується виконавцем/виробником про зміну вартості житлово-комунальних послуг, а також віднесення актів органів місцевого самоврядування, якими встановлюються ціни/тарифи на житлово-комунальні послуги, до таких, на які не поширюється державна регуляторна політика.
При цьому законопроектом визначено, що порядок доведення до споживачів інформації і обліку позиції територіальних громад щодо зміни тарифів, їх структури, обґрунтування необхідності зміни тарифів, переліку житлово-комунальних послуг розробляється і затверджується центральним органом виконавчої влади у сфері житлово-комунального господарства.
Як зазначається, метою законопроекту "є забезпечення беззбиткової діяльності підприємств ЖКГ, створення умов для поступового приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня і створення рівних умов для суб'єктів господарювання у сфері ЖКГ".
Нагадаємо, раніше віце-прем'єр Клюєв повідомив, що Кабмін має намір стримувати зростання тарифів на ЖКП за рахунок скорочення собівартості їх компонентів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас