Суд зобов'язав Barclays виплатити Lehman Brothers понад 2 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зобов'язав Barclays виплатити Lehman Brothers понад 2 млрд доларів

317
Федеральний суд в Нью-Йорку зобов'язав британський банк Barclays повернути керівнику у справі про банкрутство Lehman Brothers активи на 2,054 млрд доларів. Як пояснює "РБК daily", йдеться про низку активів, які Barclays придбав разом з купівлею американського бізнесу Lehman в 2008 році. Тоді, до речі, окрім операцій інвестбанку на території Північної Америки британський фінансовий інститут також став власником штаб-квартири Lehman. Крім того, Barclays повинен виплатити відсотки по цій сумі з вересня 2008 року. Спочатку представники Lehman наполягали на ставці 9%, проте суддя Манхеттена по банкрутствах Джеймс Пек знизив її до 5%. Таким чином, Barclays повинен виплатити близько 270 млн доларів у вигляді відсотків.
Дане судове рішення стало черговою віхою в тривалій судовій тяжбі між компаніями. Основні претензії представників Lehman до британського банку полягали в тому, що він зумів отримати понад 11 млрд доларів непередбаченого прибутку по інструментах, що перейшли в руки Barclays в 2008 році. У Lehman наполягали на тому, що операція з продажу північноамериканських активів компанії на суму 1,85 млрд доларів була здійснена неправомірно і поспіхом, і попросили суд переглянути її умови. У подібній вимозі їм було відмовлено, проте потім суд все ж постановив, що Barclays повинен повернути банку частину коштів. Як заявив "РБК daily" представник Barclays Джон Лейкок, компанія збирається подавати апеляцію на подібне судове рішення.
Варто відзначити, що реальна виплата з боку банку має бути на 1,1 млрд доларів менше: ще в травні сторони домовилися про те, що Lehman передасть британцям спірні активи на вказану суму. Спочатку ця цифра складала трохи менше 900 млн, проте ці фінансові інструменти, як запевняють в Barclays, встигли істотно зрости в ціні.
"Lehman і Barclays вже давно ведуть суперечку з приводу того, хто саме є власником активів на суму приблизно 4 мільярди доларів, що зберігалися на забалансових рахунках збанкрутілого інвестбанку як забезпечення по низці операцій. Дане судове рішення є далеко не останнім: через складну структуру Lehman сторони поділили ще не всі гроші. До того ж Barclays має право подати апеляцію ще як мінімум двічі. Правда, з врахуванням вже винесеного федеральним суддею рішення, велика вірогідність того, що суд у результаті встане на сторону Lehman", - пояснив "РБК daily" аналітик EIU Стівен Леслі.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас