"Відпускна" аптечка українця обійдеться в 450 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Відпускна" аптечка українця обійдеться в 450 гривень

348
Будь-яка недуга під час літньої відпустки здатна зіпсувати враження про відпочинок. "Коментарі" підрахували, що в середньому аптечка мандрівника обійдеться в 450 грн.
Нездужання можуть підстерігати кожного в найнесподіваніший момент. Якщо в рідному місті знайти аптеку не важко, то в незнайомому місці зорієнтуватися дуже складно. Тим більше, в іншій країні, де назви ліків можуть докорінно відрізнятися від звичних. Тому виїжджаючи у відпустку краще перестрахуватися і мати під рукою всі необхідні ліки.
Одна з найпоширеніших літніх недуг - сонячні опіки. Аби уникнути їх, достатньо користуватися сонцезахисними засобами з різними коефіцієнтами захисту: чим світліша шкіра, тим вищий коефіцієнт захисту. Якщо ж не вдалося дотриматися міри при "спілкуванні" з сонцем, потрібно завжди під рукою мати засоби для обробки опіків. Перш за все, це "Пантенол-спрей", що поліпшує регенерацію тканин, або "олазоль", - комбінований пінний препарат з олією обліпихи.
Ще одна особливо вразлива зона організму - шлунок. Він одним з перших реагує на зміну звичного місця мешкання. Старе добре активоване вугілля незамінне при харчових отруєннях, воно також допоможе позбавитися від здуття живота і накопичення газів. При тяжкості в шлунку необхідні препарати, які покращують травлення: "Мезим форте" або "Фестал". При печії рекомендується пожувати "Маалокс" або випити пакетик "Фосфалюгелю".
При появі перших ознак кишкової інфекції або отруєння допоможуть сорбенти: "Смекта", "Ентеродез" і "Полісорб". Якщо ж отруєння або інфекція призвели до значної втрати рідини і потрібних організму солей (при сильній діареї або блювоті), то впоратися з цим допоможе "Регідрон".
Також мандрівнику знадобляться засоби для боротьби з застудою, шлунково-кишковими розладами, засоби від болю, сердечного у тому числі, ну і звичайно ж йод, зеленка, пластир та інші дрібниці.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас