Microsoft не відкидає передачі шифрувальних алгоритмів сервісу Skype російським спецслужбам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft не відкидає передачі шифрувальних алгоритмів сервісу Skype російським спецслужбам

927
Microsoft не відкидає передачі шифрувальних алгоритмів сервісу інтернет-телефонії Skype російським спецслужбам. Про це сьогодні на прес-конференції в Москві повідомив глава Microsoft в РФ Микола Прянишников.
"Я хотів би це зробити", - заявив він, додавши, що це питання з регуляторами ще не обговорювалося. За словами Прянишникова, спочатку необхідно пройти декілька етапів інтеграції Skype в Microsoft.
Він відзначив, що загальний підхід Microsoft в Росії - це співпраця з державою. Зокрема, корпорація відкрила російським спецслужбам вихідні коди своїх програмних продуктів. "Ми хочемо розвивати нашу спільну з ФСБ лабораторію", - додав Прянишников.
Він також нагадав, що Microsoft при купівлі Skype оголосив про те, що не має наміру "ламати бізнес-модель компанії". Skype управлятиметься як окрема бізнес-модель в структурі Microsoft.
Нагадаємо, цієї весни представник ФСБ заявив, що сервіси Skype і Gmail можуть становити загрозу національній безпеці Росії, оскільки в них використовуються алгоритми кодування, недоступні для розшифровки спецслужбами. Згодом ФСБ уточнило, що не наполягає на забороні цих сервісів в Росії, а пропонує ввести їх в рамки правового поля.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас