Іран збільшить вироблення збагаченого урану в три рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран збільшить вироблення збагаченого урану в три рази

Енергетика
111
Влада Ірану має намір перенести 20% потужностей зі збагачення урану з розподільчого заводу в Натанзі, в центральному районі країни, на завод у Форду, на південь від Тегерана, де незабаром будуть встановлені нові центрифуги, передає Reuters із посиланням на місцеві ЗМІ.
"В 2011 р. під моніторингом Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) ми перенесемо 20% наших збагачувальних потужностей із заводу в Натанзі на завод у Форду з метою потроєння вироблення", - заявив голова Організації з атомної енергії Ірану Ферейдун Аббасі Давані.
Рада Безпеки ООН 9 червня 2010 р. проголосувала за введення четвертого раунду міжнародних санкцій стосовно Ірану за "ядерний непослух". Відповідно до резолюції, посилюється ембарго на продаж зброї Ірану і розширюється список організацій цієї країни, що потрапляють під дію санкцій. Стосовно Ірану діють також санкції Євросоюзу. Обмеження зачіпають сфери торгівлі, фінансових послуг, енергетики і транспорту.
Переговори з Іраном з питання ядерної програми цієї азіатської держави поки що не принесли якихось істотних результатів. Представники "шестірки" міжнародних посередників (Росія, США, Франція, Великобританія, Китай і Німеччина) закликають Тегеран відмовитися від програми зі збагачення урану, а іранські делегати як і раніше заявляють, що це питання не підлягає обговоренню, оскільки світова спільнота не може позбавити Іран права розвивати мирні атомні технології.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас