КС може скасувати закон про червоні прапори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КС може скасувати закон про червоні прапори

243
Суддя Конституційного суду України у відставці Микола Козюбра впевнений, що суд має всі підстави скасувати закон про червоні прапори.
"Річ у тім, що відповідно до статті 92 Конституції порядок використання і захисту державних символів встановлюється виключно законами, які приймає Верховна рада, - заявив Козюбра - Окрім них, парламент, який згідно з Конституцією повинен діяти лише в рамках своїх повноважень, не має права займатися жодними символами. Тому якщо суд поставиться до своїх обов'язків нормально, то визнає цей закон неконституційним".
Як повідомлялося, вчора КС прийняв у провадження звернення народного депутата фракції "Наша Україна - Народна самооборона" Юрія Костенка про порядок використання червоного прапора Перемоги. "Законом вводиться обов'язкове використання червоного прапора із зображенням серпа і молота, тобто офіційної символіки тоталітарного комуністичного режиму і радянської держави, при яких Україна в 20-х роках ХХ століття втратила свою державну незалежність, а український народ став жертвою геноцидів, масових вбивств і незаконних репресій", - сказано в зверненні Костенка.
Нагадаємо, закон, прийнятий парламентом 21 квітня, передбачає використання копій прапора Перемоги під час всіх офіційних заходів, присвячених Дню Перемоги, дням звільнення і оборони населених пунктів від німецько-фашистських загарбників, а також розміщення їх поряд з національним прапором на будівлях органів влади.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас