Нацбанк Білорусі закликав банки підсилити контроль цільового використання забудовниками коштів пайовиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Білорусі закликав банки підсилити контроль цільового використання забудовниками коштів пайовиків

Казна та Політика
180
Національний банк Білорусі рекомендує банкам посилити контроль за цільовим використанням забудовниками, які зводять багатоквартирні житлові будинки та інші об'єкти, грошових коштів пайовиків, акумульованих на спеціальних рахунках. Про це йдеться в листі НББ, направленому в білоруські банки 7 червня.
У листі відзначається, що в результаті перевірок комітетом держконтролю організацій-забудовників були встановлені факти грубого порушення договорів створення об'єктів пайового будівництва; відносно посадових осіб були порушені кримінальні справи. Серед порушень - нецільове використання коштів зі спеціальних рахунків, відкритих у банках, у тому числі на придбання легкових автомобілів, виплату дивідендів і т. д.
У результаті незважаючи на те, що відповідальність за цільове використання грошових коштів пайовиків покладено на забудовників, а не на банки, НББ рекомендує останнім звертати увагу на явні й очевидні випадки нецільового використання цих коштів.
Додатково при аналізі фінансових операцій забудовників регулятор рекомендує використовувати окремі пункти інструкції щодо запобігання та виявлення операцій, пов'язаних з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, і фінансуванням терористичної діяльності.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас