Обама закликав Європу захистити Грецію від дефолту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама закликав Європу захистити Грецію від дефолту

Казна та Політика
372
Президент США Барак Обама у вівторок закликав європейські країни та інвесторів в облігації Афін запобігти дефолту Греції і пообіцяв підтримку в боротьбі з борговою кризою.
Обама, який брав у Вашингтоні канцлера Німеччини Ангелу Меркель, назвав кризу єврозони одним із зовнішніх факторів, що стримують зростання американської економіки.
Після зустрічі з Меркель він підкреслив важливість провідної ролі Берліна у вирішенні боргових проблем, натякнувши на те, що очікує від німців на підтримку Афін.
"Я впевнений, що лідерство Німеччини разом з іншими ключовими країнами Європи допоможе нам вийти на той шлях, де ми побачимо повернення Греції до зростання, і цей борг стане більш керованим", - сказав Обама.
"Але для цього буде потрібно терпіння і певний час. І ми пообіцяли повноцінно співпрацювати в роботі над цими питаннями: як у двосторонньому порядку, так і через міжнародні та фінансові інститути, такі як МВФ".
Джерела в єврозоні повідомили, що Європа готує другу програму допомоги Греції розміром 80-100 мільярдів євро на три роки.
Меркель, від якої в Німеччині вимагають відмовитися від ідеї рятувати країни Європи, які сильно заборгували, сказала, що Берлін розуміє свою роль.
"Ми бачимо, що стабільність євро в цілому буде під ударом, якщо одна країна опиниться в біді, - сказала вона. - Так що ми чітко розуміємо нашу відповідальність в Європі і беремо її на себе разом з МВФ".
Обама сказав, що економіці США заважає ряд зовнішніх сил, включаючи високі ціни на паливо, землетрус в Японії і кризу єврозони.
"Зростання американської економіки залежить від розумного вирішення цієї проблеми, - сказала він. - Для нас буде катастрофою неконтрольована спіраль і дефолт Європи, оскільки він може спровокувати цілу низку інших подій".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас