Дадлі: США повинні скорочувати бюджетний дефіцит без шкоди для економічного підйому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дадлі: США повинні скорочувати бюджетний дефіцит без шкоди для економічного підйому

Казна та Політика
203
США повинні скорочувати бюджетний дефіцит, не завдаючи шкоди економічному підйому, заявив глава Федерального резервного банку (ФРБ) Нью-Йорка Вільям Дадлі.
"Дуже важливо мати чіткі зобов'язання привести фінанси в порядок, проте такими темпами, щоб це не стримувало стійке відновлення економіки, - цитує його слова агентство Bloomberg. - У тому випадку, якщо ми не зробимо цього добровільно і заздалегідь, результат ситуації визначить ринок, і з великою ймовірністю цей результат буде набагато більш складним і несприятливим, ніж міг би бути".
За словами Дадлі, США повинні змінити баланс сил в економіці на користь експорту та інвестицій замість споживчих витрат, щоб підтримати економічний підйом в довгостроковій перспективі.
В свою чергу, країни emerging markets, особливо Китай, повинні дозволити своїм валютам зміцнитися, а також змінити "стратегії зростання, розраховані на надмірне споживання в інших регіонах", зазначив він.
Темпи підйому американської економіки після фінансової кризи "явно нижчі за належний рівень", незважаючи на "активне кредитно-грошове та фінансове стимулювання", вважає Дадлі.
ФРС утримує базову відсоткову ставку в цільовому діапазоні 0-0,25% річних з грудня 2008 року. Стимулюючі заходи призвели до збільшення балансу американського ЦБ до $2,79 трлн. Цього місяця ФРС планує завершити дію програми викупу облігацій обсягом $600 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас