Yahoo отримала класовий позов від американських юристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Yahoo отримала класовий позов від американських юристів

213
Юридична фірма Bernard M. Gross подала до суду північного округу штату Каліфорнія класовий позов проти Yahoo Inc. і її керівника Керол Бартц.
До позову можуть приєднатися всі інвестори, які придбали акції Yahoo в період з 19 квітня по 13 травня, йдеться в повідомленні Bernard M. Gross.
Котирування акцій Yahoo за підсумками торгів у п'ятницю подешевшали на 3,6% через питання стосовно Alibaba, в якій компанії належить 43%. Компанія спростовує заяви Yahoo, що основний акціонер підрозділу онлайн-платежів Alibaba виділив його в самостійну компанію без схвалення ради директорів або акціонерів.
Юристи звинувачують Yahoo в тому, що компанія вчасно не розкрила інформацію про те, що підрозділ онлайн-платежів китайського інтернет-холдингу Alibaba - Alipay - було виведено з материнської структури.
Yahoo володіє 43% Alibaba. У своєму звіті за 10 травня компанія розкрила інформацію про те, що з метою отримання ліцензії китайського Центробанку 100% Alipay були перекладені на баланс зареєстрованої в КНР компанії, основним власником якої є засновник Alibaba Джек Ма. Незабаром Yahoo випустила прес-реліз, в якому йшлося, що Alipay змінила власника без відома ради директорів Alibaba, сталося це ще в серпні 2010 р., а з першого кварталу 2011 р. компанія була деконсолідована. При цьому інформацію про дані операції Yahoo отримала ще 31 березня, йшлося в другому повідомленні.
Після першого розкриття акції Yahoo впали на $1,30, після другого - ще на $0,74, до $15,85.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас