Розроблено інтерактивне кермо автомобіля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розроблено інтерактивне кермо автомобіля

349
Розробка являє собою круглий мультитач-екран, який дозволяє водію оглядати карту околиць і управляти мультимедіа-системою.
Команда фахівців з університетів Штутгарта і Дуйсбурга-Ессена, а також Німецького дослідницького центру штучного інтелекту (DFKI) просто оцифрувала механізми управління приладами, пише Комп’юлента.
Для цього був створений екран з 11-міліметрового (це вистачає для розкриття подушки безпеки) акрилового диска, опоясаний інфрачервоними світлодіодами.
Усередині знаходиться інфрачервона камера, яка відстежує жести водія, які він робить пальцями над поверхнею екрану. З їх допомогою можна перемкнути радіо або зорієнтуватися на електронній карті. За частину рухів відповідають лише великі пальці, для того, щоб інші продовжували рулювати.
Створити набір з 20 жестів допомогли добровольці, які розповіли дослідникам, як вони здійснили б ту чи іншу операцію. Наприклад, наближення на карті здійснюється рухами великого і вказівного пальців у протилежні сторони, а запустити програвання музики можна за допомогою «намальованого» пальцем значка Play. Коли не можна обійтися абстрактними жестами, зображується перша буква слова-команди.
Прототип пристрою був представлений на конференції з взаємодії людини і комп'ютера CHI 2011, що пройшла у Ванкувері (Канада) з 7 по 12 травня. Розробники розглядають можливість об'єднання пристрою з технологією проектування інформації на лобове скло автомобіля, а також з комплектом сенсорів, які стежитимуть за трафіком і в разі потреби нагадувати водю про пильність.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас