ОПЕК: Очікується підвищення квот з видобутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК: Очікується підвищення квот з видобутку

Енергетика
181
Члени ОПЕК зібралися у Відні, аби переглянути свою мету щодо видобутку нафти на тлі зростаючих спекуляцій, що Саудівська Аравія, найбільший виробник нафти, в ОПЕК має намір досягти угоди щодо збільшення видобутку на 1,5 мільйона на день. Картель, який добуває близько 40% світової нафти, зустрічається у Відні на тлі військових дій в Лівії (що скоротили постачання з третьої в Африці країни по нафтовидобуванню) і цін на нафту на рівні 100 доларів за барель.
"Саудівська Аравія і інші члени ОПЕК, за звичайним винятком таких яструбів, як Іран і Венесуела, видно, схиляються до ідеї збільшення квот, оскільки вони стурбовані негативною дією високих цін на зростання ВВП і, в цілому, зростанням попиту на нафту", - говорить Майкл Віттнер, глава відділу досліджень на ринку нафти з Societe Generale SA.
Як вважає Віттнер, є вірогідність в 65%, що буде прийняте рішення про підвищення квот на 1,5 мільйона барелів на добу. З грудня 2008 року рівень видобутку картелю складає 24,845 мільйона барелів на добу. "Саудівська Аравія, ймовірно, прагне зберегти рівень цін нижче 100 доларів за барель", - вважає Ян Хендерсон з JPMorgan Chase & Co. - "Вони не хочуть, щоб ціни піднімались".
Як вважає Йоханнес Бенігі, глава JBC Energy GMBH у Відні, ОПЕК доведеться підвищувати квоти на 2,5 мільйона барелів на добу через ризики, що ціни все одно можуть піти вище - "Якщо ОПЕК не збільшить свої квоти в достатній мірі, то це буде мовчазним повідомленням ринку, що рівень цін в 100 доларів і вище є прийнятним".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас