Китаю слід остерігатися ризиків, пов'язаних з надмірними доларовими активами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китаю слід остерігатися ризиків, пов'язаних з надмірними доларовими активами

Казна та Політика
381
Китаю слід захиститися від ризиків, пов'язаних з "надмірними" інвестиціями в доларові активи, тому що США можуть послабити свою валюту, вважає директор відділу міжнародних розрахунків валютного управління КНР (SAFE) Гуань Тао, повідомляє Reuters.
"Ми повинні остерігатися економічних і політичних ризиків, пов'язаних з надмірними вкладеннями в активи, номіновані в доларах США", - сказав високопоставлений чиновник.
За його словами, США вибрали експансіоністську грошово-кредитну політику, щоб стимулювати економічне зростання, і США можуть не встояти перед спокусою послабити долар за кордоном і підстьобнути внутрішню інфляцію.
На думку експерта, умови на ринку переважають до ринкової реформи юаня, проте підстав для різкого зростання курсу юаня немає.
Відзначимо, валютні запаси Китаю в I кв. ц.р. виросли до 3,05 трлн дол. У вересні 2010 р. Пекін вперше надав докладну інформацію про розміри своїх золотовалютних резервів. Зокрема, повідомлялося, що показник становив 2,45 трлн дол, з яких 65% всіх золотовалютних резервів номіновано в американських доларах, 26% - в євро, ще 5% - у фунтах стерлінгів і ще 3% - в японських ієнах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас