Каддафі готовий прийняти "мученицьку смерть" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Каддафі готовий прийняти "мученицьку смерть"

Казна та Політика
1074
Лівійський лідер Муаммар Каддафі закликав своїх прихильників об'єднатися, незважаючи на авіаудари НАТО. Відповідну заяву він зробив в аудіозверненні до лівійського народу на місцевому державному телеканалі.
"Ніж здатися, в мільйон разів краще нам буде прийняти мученицьку смерть. Ми не здамося. Ми зустрінемо смерть", - заявив Каддафі, пообіцявши залишитися в Тріполі, незважаючи ні на що, "живим або мертвим", передає Associated Press.
Сьогодні, 7 червня, у 69-й день народження Каддафі сили НАТО зробили один з найпотужніших нальотів на Тріполі. За даними лівійського державного телебачення, авіація НАТО завдала ударів по передмістю столиці - населеному пункту Аль-Карама. Там нібито знищена телекомунікаційна станція, яка використовувалася в цивільних цілях.
Командування Північноатлантичного альянсу в черговому зведенні повідомило про нальоти на командні центри лівійської армії, ангари військової техніки і склади ракет "земля - ​​повітря".
Нагадаємо, вчора, 6 червня, генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Андерс Фог Расмуссен заявив, що НАТО буде продовжувати операцію в Лівії так довго, як потрібно для досягнення поставлених цілей.
Расмуссен також зазначив, що війська коаліції західних держав послабили армію Каддафі достатньо, щоб змістити його з посади. За словами голови альянсу, за час операції було успішно знищено близько 1800 цілей - від військової техніки до командних центрів. Расмуссен також висловив упевненість, що лівійський народ вже може починати підготовку до майбутнього без Каддафі.
Нагадаємо, в лютому 2011 р. у Лівії спалахнула громадянська війна, яка розколола країну на захід, де взяли гору прихильники глави держави Муаммара Каддафі, і схід, контрольований повстанцями.
17 березня 2011 р. Рада Безпеки ООН схвалила резолюцію, яка забороняє літакам армії лівійського уряду здійснювати польоти над територією країни. Потім у лівійський конфлікт втрутилася міжнародна коаліція, яка почала наносити авіаудари по військовим і промисловим об'єктам, що перебувають під контролем сил Каддафі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас