Тігіпко: Головна проблема України - офшорні зони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Головна проблема України - офшорні зони

Казна та Політика
1293
Віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко вважає, що на сьогодні головна економічна проблема України і наповнення держбюджету - це офшорні зони.
Вирішення цієї проблеми віце-прем'єр бачить у створенні спеціальних підрозділів, які б контролювали діяльність офшорних зон і не допускали продажу українських товарів і послуг за заниженими цінами, без сплати відповідних податків. Про це Сергій Тігіпко заявив в ефірі "5 каналу".
"Сьогодні у нас є одна серйозна проблема, яку ми поки що не закрили, яку ми повинні подумати, яким чином закрити, я готую таку пропозицію - це, так звані, офшорні зони. У нас немає серйозної системи, якою держава закриває цю зовнішню дірку, яка виникає в нас. Умовно кажучи, у нас є можливість товар або послугу продати в офшорну зону за однією ціною, а потім продати з офшорної зони за реальною ціною і прибуток залишити в офшорі", - заявив Тігіпко.
"Це проблема не нова. У всьому світі, де держава не поставила кордону, працюють таким чином - бізнес буде туди лізти. Для нього Україна - це його підприємство, його сім'я, така філософія у бізнесу. Державна служба повинна думати, що Україна для них - це повна держава... Що тут можна зробити, і зараз ми цей досвід вивчаємо і прописуємо: щоб був спеціальний підрозділ, який говорив би - хочете продати метал за кордон по 100 доларів, коли він коштує, скажімо, 250 доларів, то це не вийде зробити, ціна буде 250 доларів, так діють системи інших країн. Тоді справедливо платять податки, тоді багаті нехай багатіють, заробляють гроші, але найголовніше, щоб вони платили справедливі податки, тому що вони будуть підтримувати пенсіонера, вчителя, лікаря. Поки що, сьогодні, - це основна наша проблема", - зазначив віце-прем'єр.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас