Київ і Москва створять робочу групу щодо газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ і Москва створять робочу групу щодо газу

Енергетика
114
Росія і Україна створять робочу групу для обговорення газових питань, заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін за підсумками переговорів зі своїм українським колегою Миколою Азаровим.
Він підкреслив, що це обговорення вестиметься "на професійному корпоративному рівні".
Зі свого боку, Азаров заявив, що "висловив низку аргументів, які могли б лягти в основу для тієї робочої групи, яка могла б розглянути ці питання". "З точки зору Росії угоди про умови співпраці в газовій сфері дуже хороші - я це з гумором говорю. І в ній є низка проблем, які треба обговорити і знаходити взаємоприйнятні варіанти", - додав він.
Глава українського уряду також відзначив, що питання про перегляд газових контрактів у вівторок обговорювалося заздалегідь і надалі буде передане на доопрацювання фахівцям. "Ми заздалегідь ці питання обговорювали. Природно, фахівці йтимуть далі, переглядати всі ці речі і універсальність цієї формули (розрахунку ціни на газ), Володимир Володимирович, вони повинні теж обговорити", - сказав Азаров.
Він також підкреслив, що Україна і надалі має намір виконувати існуючі газові контракти до моменту їх перегляду. "Ми, безумовно, цивілізовано підходимо до виконання угод, і доки вони не переглянуті, природно, ми їх виконуватимемо - і з точки зору транзиту, умов транзиту, ціни і так далі. Ми їх зараз виконуємо і будемо виконувати.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас