Компанії Ахметова і Новинського створюють агрохолдинг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанії Ахметова і Новинського створюють агрохолдинг

Аграрний ринок
1119
Групи СКМ Рината Ахметова і "Смарт-холдинг" Вадима Новинського прийняли рішення про створення сільськогосподарського холдингу - групи HarvEast.
Група HarvEast створена на базі сільськогосподарських активів Комбінату ім. Ілліча, акціонерами холдингу виступлять Група СКМ і Група "Смарт-холдинг". Для управління холдингом акціонерами створена однойменна управляюча компанія, - HarvEast, якій будуть передані права по стратегічному і операційному управлінню холдингом, повідомляє прес-служба СКМ.
В управління холдингу HarvEast будуть передані сільськогосподарські активи ММК ім. Ілліча: оброблювані землі загальною площею понад 200 тис. га; велика рогата худоба, свинарські ферми; інші профільні активи (виробництво комбікормів, насінне рослинництво). Географічно ці активи розташовані переважно в Донецькій області, а також - в Запорізькій, Черкаській, Житомирській областях і в АР Крим.
Формування холдингу - передача йому із структури Метінвесту сільськогосподарських активів, затвердження стратегії розвитку і формування команди - завершиться в 2012 році. На етапі формування холдингу виконувати обов'язки керівника буде Дмитро Скорняков, фінансовий директор холдингу HarvEast.
СКМ - професійний інвестор, який володіє і управляє активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медійній галузях, а також у сфері ритейлу і нерухомості. До Групи СКМ входять компанії Метінвест Холдинг, ДПЕК, телекомунікаційна група Vega, Сегодня Мультимедіа, ТРК Україна, ЕСТА Холдинг, Український Ритейл, машинобудівний холдинг "Гірські машини" та інші. 100% акцій ЗАТ "СКМ" належать Ринату Ахметову. Ринат Ахметов посідає 1 місце в рейтингу Фокусу 200 найбагатших людей України.
"Смарт-холдинг" - інвестиційна група з фокусом на вкладеннях в Україну, країни СНД і Європи. Займається розвитком проектів у гірничо-металургійному комплексі ("Метінвест"), в нафтогазовому секторі (Regal Petroleum), у виробництві нерудних матеріалів ("Смарт-Нерудпром"), в суднобудуванні (Smart Maritime Group), в агропереробці ("Верес"), здійснює будівництво глибоководного порту Очаків і управляє низкою підприємств в інших галузях економіки. Основним бенефіціаром "Смарт-холдингу" є Вадим Новинський. Він посідає 5 місце в рейтингу Фокусу 200 найбагатших людей України.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас