Президент підписав закон про спрощену процедуру відкриття бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент підписав закон про спрощену процедуру відкриття бізнесу

Казна та Політика
1007
Президент України Віктор Янукович підписав закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури початку підприємництва", який розроблений на виконання програми економічних реформ 2010-2014 рр. Про це сьогодні повідомив на брифінгу керівник Головного управління з питань соціально-економічної політики Адміністрації Президента України Роман Жуковський, передає кореспондент УНН.
Перш за все, за словами Жуковського, цей закон скасовує вимогу про встановлення мінімального розміру статутного капіталу. По-друге, скасовується вимога про формування статутного капіталу в обсязі не менше 50% на момент державної реєстрації. По-третє, не потрібно більше обов'язково нотаріально завіряти достовірність підписів засновників. Для проведення державним реєстратором певних дій - державної реєстрації можна подавати не лише оригінали і нотаріально завірені копії, але і звичайні ксерокопії документів.
Крім того, він відзначив, більше не потрібно нотаріально скріплювати печаткою підприємства підписи уповноваженого від імені цієї юридичної особи.
"Цей закон є фактично одним з ансамблів законів, який спрощує систему відкриття бізнесу, його необхідно розглядати одночасно законом, що набирає чинності 14 серпня про проведення електронної реєстрації Також, є закон прийнятий 7 квітня про скасування свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи для фізичної особи-підприємця, і останній з цієї категорії законів - це закон про запровадження принципу державної реєстрації на підставі модельного статуту", - підкреслив Жуковський.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас