В "Нафтогазі" відкинули звинувачення в нецільовому використанні коштів при закупівлі бурової платформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Нафтогазі" відкинули звинувачення в нецільовому використанні коштів при закупівлі бурової платформи

Енергетика
291
Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" вже перерахувало компанії-виробнику бурової платформи 202 мільйони доларів. Про це 6 червня повідомив глава НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін, відкинувши звинувачення в нецільовому використанні коштів при закупівлі бурової платформи.
Він також продемонстрував фінансові документи, що свідчать, що гроші на купівлю платформи надійшли безпосередньо від замовника - "Чорноморнафтогазу" - до заводу-виробника в Сінгапурі.
За словами Бакуліна, на сьогодні безпосередньо на завод перераховано 202 мільйони доларів і це становить 80% вартості платформи. Він також повідомив, що залишок суми буде перерахований після введення платформи в експлуатацію. Зараз проходять технічні випробування бурової. 27 червня починається транспортування платформи до України, яке відбуватиметься протягом декількох місяців. Після чого буде зроблений монтаж і введення в експлуатацію.
Крім того, відповідаючи на запитання про різницю між ціною бурової платформи від заводу-виробника (близько 250 мільйонів доларів) і кінцевою вартістю платформи (400 мільйонів доларів), Бакулін пояснив, що вона зумовлена подальшим дообладнанням платформи, виробленої заводом в мінімальній комплектації. За його словами, після того, як бурову платформу доставлять до України, будуть розглянуті питання придбання додаткового устаткування для впровадження новітніх технологій видобутку і забезпечення безпеки її функціонування з метою недопущення повторення надзвичайних подій на зразок аварії в Мексиканській затоці.
Бакулін також запевнив, що "Нафтогаз України" надалі готовий надавати детальну інформацію щодо закупівель компанії і що всі бажаючі ознайомитися з копіями продемонстрованих платіжних документів можуть звертатися з відповідним запитом до прес-служби.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас