Експерт: Дефолт України можливий, але не скоро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Дефолт України можливий, але не скоро

Казна та Політика
1465
Загроза дефолту для України насправді існує, проте він точно не станеться найближчим часом. Про це в ексклюзивному коментарі заявив екс-міністр економіки України, заслужений економіст Віктор Суслов.
"Що стосується загрози дефолту, тут є два аспекти. Його вірогідність можна розглядати в короткостроковій і довгостроковій перспективах. У короткостроковій перспективі, протягом двох-трьох місяців, звичайно, дефолт Україні не загрожує. Але у віддаленішій перспективі така загроза, дійсно, є", - сказав Суслов.
За його словами, така загроза пов'язана з тим, що Україна не змогла збалансувати свою економіку і постійно нарощує борги, причому змушена весь час запозичувати все нові й нові кошти.
"Вона (Україна, - ред.) змушена це робити, тому що не вдалося збалансувати торговельний баланс, імпорт як і раніше більший від експорту, імпорт зростає швидше. Для того, щоб покривати це негативне сальдо і продовжувати споживати іноземні товари, Україна змушена позичати. Але цілком зрозуміло, що є межі запозиченню. Зараз вже валовий зовнішній борг України перевищив 120 мільярдів доларів, на початку року було близько 117 мільярдів доларів. Тобто відбувається постійне наростання боргів", - заявив економіст.
Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що ніякий дефолт Україні не загрожує.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас