Режисер "Аватару" купив перший квиток на ракету навколо Місяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Режисер "Аватару" купив перший квиток на ракету навколо Місяця

47
Канадський кінорежисер Джеймс Кемерон, який зняв касові фільми "Титанік" і "Аватар", може стати одним з двох космічних туристів, які в 2015 році вперше облетять Місяць на російському пілотованому кораблі "Союз".
В кінці січня 2011 року компанія Space Adventures оголосила, що продала приватній особі за 150 млн доларів один з двох квитків в перший комерційний космічний політ навколо Місяця на кораблі "Союз". Представники компанії поки не називають ім'я людини, яка купила "путівку", а лише загадково говорять, що це дуже відома персона, повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на американські ЗМІ.
Можливість такого польоту була оголошена компанією Space Adventures в серпні 2005 року. Тоді вартість путівки становила 100 млн доларів.
Підмосковна ракетно-космічна корпорація "Енергія" (розробник і виробник пілотованих кораблів "Союз") запропонувала дві схеми реалізації комерційного польоту навколо Місяця. Перша передбачає роздільний запуск "Союзу" і розгінного блоку, їх стиковку на низькій навколоземній орбіті, переліт до Місяця за допомогою двигуна розгінного блоку, відділення "Союзу" від розгінного блоку, обліт Місяця, зворотний переліт до Землі і приземлення. Такий політ займе вісім-дев'ять днів.
Друга схема включає додатковий візит на Міжнародну космічну станцію (МКС) перед стиковкою з розгінним блоком і перельотом до Місяця. Цей варіант передбачає політ тривалістю від дев'яти до 21 доби.
Компанія Space Adventures заснована в 1998 році і надає приватним особам можливість полетіти в космос. Компанія організувала вісім польотів космічних туристів на МКС.
Нагадаємо, Кемерон давно проявляє великий інтерес до досліджень космосу. Зокрема, він переконав NASA встановити на марсоході нового покоління Curiosity тривимірні камери, що володіють високою роздільною здатністю і що роблять 10 кадрів за секунду.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас