Учений: Вживання алкоголю до 24 років вбиває мозок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Учений: Вживання алкоголю до 24 років вбиває мозок

53
Співробітник Королівського медичного товариства доктор Арік Сігман запропонував ввести повсюдну заборону на продаж алкоголю особам, які молодші 24 років, оскільки алкоголь гальмує розвиток мозку
На думку фахівця, варто уникати вживання спиртних напоїв, адже розпивання їх в юному віці пов'язано з низькими показниками в тестах IQ в подальшому.
В своїй книзі "Alcohol Nation: How to protect our children from today's drinking culture" ("Алкогольна нація: як захистити наших людей від сучасної культури розпивання спиртних напоїв") Сігман розкритикував не дуже серйозне ставлення батьків до алкоголю, повідомляє meddaily.ru.
В даний момент батьки можуть дозволити навіть п'ятирічним дітям пити вдома, а неповнолітні підлітки мають право сидіти в пабах з друзями, хоча, щоб купити спиртне, людині має бути 18 років. Арік Сігман упевнений: людям не можна пробувати алкоголь, поки у них не закінчиться формування мозку. Це повинно статися в 24 роки.
За словами Сігмана, ефект вживання навіть помірних доз алкоголю особливим чином впливає на молодий мозок, тіло і гени. Згідно з даними Національної системи охорони здоров'я, 11-15-річні підлітки, які п'ють спиртне в Англії, споживають в середньому за тиждень по 14,5 одиниць алкоголю. Тим часом, число дітей, які проходять лікування у зв'язку з проблемами, пов'язаними з вживанням алкоголю, за останні чотири роки на одну третину збільшилося.
"Це міф, ніби раннє залучення до алкоголю дозволяє уникнути активного вживання алкоголю і алкоголізму пізніше. Навпаки, подібна стратегія може підготувати мозок, встановлюючи зв'язок між розпиванням спиртного і відчуттям винагороди. Не виключена неумисна активація генів, які пов'язані з чутливістю до алкогольної залежності", - заявив доктор Сігман.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас