Підтверджено розплавлення паливних стрижнів 3 реакторів на японській АЕС "Фукусіма-1" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підтверджено розплавлення паливних стрижнів 3 реакторів на японській АЕС "Фукусіма-1"

Енергетика
859
На японській АЕС "Фукусіма-1" повністю розплавилися паливні стрижні трьох енергоблоків у результаті пожежі, що виникла внаслідок землетрусу і цунамі на країну 11 березня цього року, заявили у вівторок в японському Агентстві з протидії ядерній загрозі.
Представники енергетичної компанії TEPCO, власника АЕС, повідомили в травні, що паливні стрижні другого і третього реакторів, можливо, розплавилися у перший тиждень після удару стихії.
За їх словами, паливні стрижні першого реактора практично повністю розплавилися протягом 16 годин з моменту землетрусу. Залишки стрижнів зараз перебувають на дні корпусу реактора, і з нього випливає радіоактивна вода.
Тим самим, Агентство з протидії ядерній загрозі підтвердило інформацію про розплавлення паливних стрижнів трьох енергоблоків, раніше оприлюднену TEPCO.
11 березня в 130 км від північно-східного узбережжя японського острова Хонсю стався руйнівний землетрус магнітудою 8,9, який викликав потужне цунамі.
У результаті катаклізму на ряді японських АЕС виникли проблеми, найбільш серйозні - на "Фукусіма-1", де в результаті виходу з ладу системи охолодження реакторів сталося кілька пожеж і вибухів, утворився витік радіації в атмосферу і воду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас