США закликають до створення глобальних правил контролю за деривативами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США закликають до створення глобальних правил контролю за деривативами

Казна та Політика
398
Міністр фінансів США Тімоті Гайтнер має намір виступити із закликом створення нових глобальних стандартів торгівлі деривативами з метою недопущення "гонки поступок".
"Так само як ми маємо глобальний мінімальний стандарт за рівнем банківського капіталу, зафіксований міжнародній угоді, нам потрібні глобальні мінімальні стандарти для допустимих меж торгівлі деривативами", - цитує The Wall Street Journal витяги з тексту виступу Гайтнера на міжнародній конференції в Атланті. "Без міжнародного консенсусу ризик буде концентруватися в юрисдикціях з найменшим наглядом. Це - рецепт нових криз", - впевнений міністр фінансів США.
"Велика двадцятка" поставила за мету створити до грудня 2012 р. більш прозору систему контролю за ринком деривативом, обсяг якого оцінюється в $600 трлн. США просунулися в цьому напрямі набагато далі за інших, схваливши в липні минулого року закон Додда - Франка, який вводить правові підстави для регулювання банківської діяльності в США. Закон, зокрема, зобов'язує фінансові інститути з метою зниження ризиків проводити операції з деривативами між собою через клірингові палати. На цьому тлі виникли побоювання, що торговці деривативами перемістять свою діяльність за межі США, де ця сфера поки регулюється слабо.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас