Уряд Німеччини затвердив план виходу країни з атомної енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Німеччини затвердив план виходу країни з атомної енергетики

Енергетика
302
Кабінет міністрів Німеччини на спеціальному засіданні затвердив план поетапного відмови від атомної енергетики і пакет законопроектів, покликаний прискорити перехід до використання поновлюваних джерел енергії. Про це передає в понеділок, 6 червня, Deutsche Welle з посиланням на агентство DAPD. До 8 липня 2011 року законопроекти повинні схвалити в німецькому парламенті.
"Серцем" законопроекту є затвердження плану поступового відключення 17 німецьких АЕС. 8 з них - сім найстаріших АЕС плюс АЕС Крюммель - вже відключені. Найближчими тижнями буде вирішено, чи не слід тримати в готовності одну АЕС з "вісімки" до 2013 року як запасного варіанту на випадок нестачі електроенергії взимку, повідомляє агентство dpa. Решта АЕС будуть поступово відключати в період з 2017 до 2022 року.
Пакет законів передбачає прискорення будівництва та розробки нових електростанцій і електромагістралей. Крім того, розроблено ряд заходів з економії електроенергії. Зокрема, держава збирається підтримувати проекти з реконструкції будівель. Обговорення законопроектів у бундестазі передбачається розпочати вже з понеділка, 6 червня.
Нагадаємо, раніше глава російського "Газпром експорту" заявив, що "Газпром" готовий забезпечити додаткові поставки газу у зв'язку з відмовою Німеччини.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас