Присяжнюк: Україні потрібно протягом 6-8 років оновити 20 тисяч комбайнів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Присяжнюк: Україні потрібно протягом 6-8 років оновити 20 тисяч комбайнів

Аграрний ринок
275
Україні потрібно протягом 6-8 років оновити близько 20 тисяч комбайнів. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк, який провів робочу зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина Гансом-Юргеном Гаймзьотом щодо майбутньої співпраці в аграрному секторі.
"Сьогодні стоїть завдання Президента і прем'єр-міністра з технічного переоснащення зернової галузі та модернізації сільськогосподарської техніки в цілому. Ми чітко розуміємо, що німецькі зернозбиральні комбайни є одними з найбільш привабливих і найбільш вигідних з економічної точки зору, і Німеччина дуже зацікавлена ​​в такій співпраці наших країн", - зазначив Микола Присяжнюк.
Глава Мінагрополітики додав, що сьогодні для німецьких виробників аграрної техніки в Україні є досить великі можливості для реалізації та виробництва.
"Зараз досить великі перспективи особливо в машинобудуванні, оскільки ринок для реалізації та збуту сільськогосподарської техніки є необмеженим, враховуючи той факт, що ми збираємося збільшити обсяги виробництва зернових, нам сьогодні потрібно протягом 6-8 років оновити близько 20 тисяч комбайнів, а також іншої техніки. Вже зараз ми чимало імпортуємо сільськогосподарської техніки з Німеччини", - повідомив міністр.
Присяжнюк зазначив, що сьогодні сторони обговорили чинне законодавство України, щоб зробити вигідним спільне виробництво аграрної техніки на території України.
"Крім того, сьогодні посол Німеччини задекларував, що Європейський Союз буде все робити, щоб цього року було підписано угоду про зону вільної торгівлі з Україною. Німеччина є однією з провідних країн ЄС, і вона висловила свою зацікавленість і підтримку в цьому напрямі", - зазначив глава Мінагрополітики.
"Звичайно, обговорили сьогодні і ситуацію в Німеччині щодо овочів і фруктів. Посольство нас запевнило, що це питання не є настільки катастрофічним. Ми домовилися спільно контролювати та інформувати один одного та своєчасно і адекватно реагувати на подібні виклики", - повідомив Присяжнюк.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас