Зростання світових цін на шерсть поверне моду на костюми з синтетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання світових цін на шерсть поверне моду на костюми з синтетики

Аграрний ринок
280
Торішня повінь і засуха в Австралії призвели до зростання цін на шерстяні тканини, що загрожує дорожчанням ділових костюмів, загальноприйнятої уніформи клерків і політиків.
Як передає Financial Times, минулого тижня вартість одного кілограма шерсті за останні 12 місяців збільшилася в два рази і склала $14,85.
"Якщо вартість шерсті залишиться на цьому рівні, то ми будемо змушені переглянути свою цінову політику", - сказав генеральний директор британського підрозділу Hugo Boss Бернд Хейк.
Крім того, він відзначив, що різке підвищення цін на шерсть за останній рік вже позначилося на вартості ділових костюмів. В середньому вони подорожчали на 10%.
Ситуація із зростанням цін на шерстяні тканини посилюється тим, що за останні 85 років скоротилися обсяги виробництва цієї сировини. У той же самий час світовий попит на шерсть зростає, особливо це помітно в країнах, що розвиваються.
Експерти передбачають, що незабаром через підвищення цін на шерсть може повернутися мода на "блискучі" костюми, зшиті з синтетичних тканин.
Нагадаємо, раніше повідомлялися, що ціни на бавовну відновили історичний максимум, впритул наблизившись до $2 за фунт, що поставило перед інвесторами питання про можливість ослаблення попиту на цю сировину при зростанні витрат.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас