Названо найдорожчі для життя міста світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найдорожчі для життя міста світу

Казна та Політика
779
Норвезька столиця стала найдорожчим містом для життя в світі, випередивши за вартістю товарів і послуг Лондон, Нью-Йорк і Токіо.
Проведене канадським банком USB дослідження визначило, що Осло - найдорожче місто серед 73 мегаполісів світу. Друге і третє місця зайняли відповідно Цюріх і Женева. Дослідження було засноване на порівнянні цін, заробітної плати і купівельної спроможності в містах в період з березня 2009 року по червень 2010-го, пише Euromag із посиланням на Norway News.
До десятки найбільш дорогих міст також увійшли Токіо, Копенгаген, Нью-Йорк, Стокгольм, Торонто, Монреаль і Лондон.
Найдорожчим містом також визнано європейське місто - Бухарест, Румунія. За економічними показниками його випередили два азіатські міста - Маніла, Філіппіни, і Мумбаї, Індія.
На рейтинг міст значний вплив зробив обмінний курс. Так, 20-процентне зростання канадського долара послужило причиною того, що Торонто і Монреаль перемістилися з 10-го і 15-го місця на 8-х і 9-х. Окленд, Нова Зеландія, і Сідней, Австралія, розмітились в списку схожим чином.
Дослідники підкреслюють, що знання цін товарів і послуг в різних містах світу необхідне не лише мандрівникам, але і компаніям, які посилають своїх співробітників в зарубіжні відрядження. Місце міста в списку дозволяє визначити рівень заробітної плати, яку варто виплачувати іноземному найманому співробітнику.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас