АУБ вітає схвалення Радою в першому читанні законопроекту про захист прав кредиторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ вітає схвалення Радою в першому читанні законопроекту про захист прав кредиторів

Казна та Політика
326
Асоціація українських банків вітає схвалення Верховною Радою в першому читанні законопроекту про захист прав кредиторів.
Про це йдеться в повідомленні АУБ.
Розробка законопроекту для захисту прав кредиторів була ініційована АУБ разом з представниками комерційних банків у рамках робочої групи, створеної Національним банком.
У процесі даної роботи АУБ зверталася до зовнішніх експертних організацій, тісно співпрацювала зі спеціалізованими науковими кафедрами та інститутами.
Підготовлений банківським товариством законопроект доопрацьовувався в Кабінеті Міністрів на нарадах з обговорення проекту закону "Про внесення змін до деяких законів України" щодо захисту прав кредиторів під головуванням віце-прем'єр міністра Сергія Тігіпка.
Після доопрацювання Кабміном, назву законопроекту було змінено на "щодо захисту прав кредиторів і споживачів фінансових послуг".
АУБ підкреслює, що законопроект містить ряд важливих змін для захисту прав кредитора щодо вдосконалення процедури банкрутства позичальника, процедури продажу права вимоги за кредитними договорами тощо
Також АУБ підтримує законодавчу заборону на надання споживчих кредитів в іноземній валюті.
Водночас, в тексті законопроекту не було враховано ряд важливих питань, які піднімала АУБ.
Зокрема, йдеться про вдосконалення процедури арешту майна боржника, встановлення можливості реалізації виконавчою службою майнових прав і прав вимоги кредитора до його дебіторам, захисту сумлінного заставодержателя і т.п.
З огляду на це, АУБ не припиняє роботи над удосконаленням даного документа і буде ініціювати внесення пропозицій банківського співтовариства в якості окремих проектів законів.
Як повідомляло агентство, 2 червня за схвалення в першому читанні цього законопроекту (№ 7351) проголосував 251 депутат.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас