Activ Solar вводить в експлуатацію сонячну електростанцію в Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Activ Solar вводить в експлуатацію сонячну електростанцію в Криму

Енергетика
736
Австрійська компанія Activ Solar завершила будівництво і почала процес введення в експлуатацію сонячної електростанції "Омао Солар" потужністю 20 мегават в Криму (Сакський район), повідомила прес-служба компанії.
"Омао Солар" складається з близько 90 тис. кристалічних сонячних модулів, встановлених на площі 40 га. Станція вироблятиме 25000 мегават-часів "чистої" електроенергії на рік, якої достатньо, щоб задовольнити потреби близько 5000 домашніх господарств і дозволить скоротити до 20000 тонн викидів вуглекислого газу на рік.
Нагадаємо, 2 жовтня ц.р. перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв заявив, що уряд України планує будівництво в Автономній Республіці Криму сонячних електростанцій загальною потужністю 1 тис. МВт і вітряних електростанцій такою ж сумарною потужністю.
У вересні Президент України Віктор Янукович видав указ, яким передбачено впровадження національних проектів, зокрема, проекту "Нова енергія", який передбачає впровадження альтернативних видів видобутку енергії.
Зазначимо також, що НАЕР розробила програму енергоефективності до 2015 р., яка передбачає доведення в енергобалансі країни частини енергії, виробленої з альтернативних джерел, до 30%.
Крім того, енергетична інфраструктура регіону вимагає термінового ремонту. Експерти відзначили, що багато країн, наприклад Україна, мали перебої в забезпеченні електроенергією ще до початку світової фінансової кризи в 2008 р. Інфраструктура вимагає інвестицій в 1,5 трлн дол. протягом 20-25 років, і ще 500 млрд дол. необхідно витратити на системи опалення, йдеться в доповіді.
Activ Solar - міжнародна група компаній з штаб-квартирою у Відні (Австрія), спеціалізується на розробці і виробництві сонячних технологій. Основними напрямами діяльності компанії є виробництво кремнієвих продуктів і розвиток великомасштабних фотоелектричних сонячних парків. ПрАТ "Завод напівпровідників" (Запоріжжя) є дочірнім підприємством Activ Solar, історія виробництва полікремнію на якому почалася ще з 1964 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас