Держветслужба: Всі продукти, завезені з ЄС в Україну, безпечні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держветслужба: Всі продукти, завезені з ЄС в Україну, безпечні

Аграрний ринок
192
Вся продукція, завезена на сьогоднішній день в Україну з країн Європейського союзу, безпечна. Про це на брифінгу заявив голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Іван Бісюк.
"Всі продукти, які потрапляють на територію країни, в плані здоров'я населення безпечні. Це я вам гарантую", - заявив Бісюк і додав, що за останні 5 місяців в Українуі завезли 550 тонн овочів та фруктів, з яких жодна партія не показала наявність зараженої продукції.
"Фахівці роблять фізико-хімічні та бактеріологічні аналізи. Аналізи роблять протягом 6 годин, після цього товар потрапляє на розмитнення. Якщо у фахівців виникають якісь питання до товару, вони піддають його (товар) розширеному дослідженню, яке триває від 6 до 8 днів. Якщо товар не проходить дослідження, його або утилізують на території України або відправляють у країну, звідки прийшов товар", - заявив Бісюк.
Він нагадав, що Україна з 2 червня ввела посилений митний контроль за імпортною продукцією: "Наказ був видано 2 червня 2011 року. З того часу почався відбір зразків".
За його словами, на сьогоднішній день не підтверджено, що першоджерелом кишкової палички є іспанські огірки. Це може бути і цибуля, і редис, і салат.
Нагадаємо, 2 червня прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна посилила контроль із завезення овочів з країн Європейського союзу. "Україна з самого початку виникнення цього явища (випадки поширення кишкової інфекції у Європі) стала вживати заходів, ми просто не афішували ці заходи... Але була дана команда на кордоні посилити контроль з завезенням овочів з ЄС. Зараз така робота проводиться", - сказав Азаров.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас