Янукович доручив уряду відпрацювати програму взаємодії з Митним союзом у форматі "3+1" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович доручив уряду відпрацювати програму взаємодії з Митним союзом у форматі "3+1"

Казна та Політика
255
Президент України Віктор Янукович створив робочу групу з питань розвитку взаємодії України з Митним союзом Республіки Білорусь, Республіки Казахстан та Російської Федерації з метою підготовки та реалізації заходів, спрямованих на розвиток взаємодії України з МС.
Відповідне розпорядження глава держави підписав у понеділок. Текст опублікований на офіційному сайті президента.
Робочій групі доручено підготувати і внести в 2-місячний строк пропозиції щодо стратегії розвитку взаємодії України з Митним союзом Білорусі, Казахстану і Російської Федерації у форматі "3+1".
Керівником Робочої групи призначено міністра закордонних справ України Костянтин Грищенко. Згідно з розпорядженням президента, К. Грищенко як керівникові робочої групи надається право вносити зміни до її складу, "залучати до роботи в ній працівників центральних та місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками), експертів, отримувати від органів виконавчої влади необхідні для роботи документи і матеріали".
Крім того, до складу робочої групи увійшли ще 12 осіб, у тому числі 3 - за згодою.
Серед них: міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко, радник президента - керівник Головного управління з питань міжнародних відносин адміністрації президента Андрій Гончарук, директор Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Єрмолаєв, заступники міністра закордонних справ Павло Клімкін та Віктор Майко, а також урядовий уповноважений з питань співробітництва з РФ, країнами-учасницями СНД, Євразійського економічного співтовариства та іншими регіональними об'єднання Валерій Мунтіян.
Крім того, до складу робочої групи включені заступник міністра інфраструктури Володимир Корнієнко, заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Володимир Макуха і заступник міністра економіки Валерій П'ятницький.
Віце-президент Національної академії наук України, директор державної установи "Інститут економіки та прогнозування" НАН України Валерій Геєць, заступник директора державної установи "Інститут економіки та прогнозування" НАН України Володимир Сіденко, завідувач відділом державної установи "Інститут економіки та прогнозування" НАН України Лідія Шинкарук включені до складу робочої групи за згодою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас