Міллер: Ціна на газ для України в 4 кв. може скласти близько 500 дол за тис. кубометрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер: Ціна на газ для України в 4 кв. може скласти близько 500 дол за тис. кубометрів

Енергетика
3026
ВАТ "Газпром" не планує змінювати формулу ціни на газ для України і не буде прив'язуватися до інших енергоносіях, повідомив журналістам голова правління російського газового концерну Олексій Міллер.
"Винаходити яку-небудь для кого-небудь нову формулу або прив'язувати її до будь-яких інших енергоносіях ми не будемо", - сказав він, підкресливши, що закладена в контракті з Україною формула ціни "є абсолютно ринковою".
Він не став заперечувати, що зростання цін на газ викликає невдоволення з боку споживачів російського газу на Україні. "Обсяг споживання в Україні вищий, ніж після кризи", - пояснив Міллер. "Споживачів турбує можливий рівень цін, який може скластися в четвертому кварталі 2011 року", - зазначив він.
Однак, за його словами, довгостроковий контракт з Україною також передбачає і ринкові підходи до формування ставки транзиту російського газу через територію України в Європу. Він додав, що обсяги транзиту цього газу зростають в 2011 році, а значить, і зростають доходи України. "Обсяг транзиту російського газу через Україну в 2011 році зросте у зв'язку зі зростанням споживання російського газу в Європі. Ми маємо приріст поставок газу в Європу з початку 2011 року до аналогічного періоду 2010 року на рівні 22%. Це позначається і на доходах України", - пояснив О. Міллер. "Ми і далі нашу роботу з Україною будемо будувати виключно на базі ринку", - ще раз підкреслив глава "Газпрому".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас