РФ посилила контроль на кордоні з Україною через холеру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ посилила контроль на кордоні з Україною через холеру

Казна та Політика
296
Росія, обмежила нещодавно ввезення овочів з ЄС через загрозу кишкової інфекції, посилить контроль за імпортом продовольства з Україною, де зафіксовано спалах холери, повідомив у понеділок Росспоживнагляд, передає агентство Reuters.
"Ми будемо змушені з сьогоднішнього дня посилити нагляд на кордоні, пильніше дивитися за тими вантажами та товарами, які переміщуються у бік Ростова-на-Дону", - зазначив глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко.
"Це рішення Росії, ми кордони не закриваємо", - прокоментував його слова представник українського Мінохоронздоров'я.
Нагадаємо, що в інфекційному відділенні міської лікарні № 4 Маріуполя станом на 7:00 6 червня всього підтверджено захворювання холерою у 14 людей. Перебіг захворювання - середнього ступеня тяжкості. Фахівцями міської СЕС здійснюються комплекс санітарно-гігієнічних і протиепідемічних заходів, здійснюється активне виявлення хворих гострими кишковими інфекціями і розладами шлунка.
За даними епідеміологічного розслідування, зараження хворих відбулося переважно при обробці свіжовиловленої риби в місцях несанкціонованого скидання стічних вод в не каналізовані частини Маріуполя або при вживанні виготовлених з неї страв будинку в умовах порушень санітарно-гігієнічних вимог до технології приготування.
До поліпшення епідситуації на всьому узбережжі Азовського моря заборонені лов риби та купання.
Нагадаємо, 29 травня в Маріуполі виявили трьох хворих холерою. Фахівці санепідемслужби виявили холерний вібріон О1, біовар Ель-Тор і серовар Огава. Як повідомив головний санітарний лікар України Сергій Риженко, форма холери, зареєстрована в Маріуполі є несмертельною, перебіг хвороби проходить без ускладнень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас