Депутати переносять схвалення закону про вибори на осінь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати переносять схвалення закону про вибори на осінь

Казна та Політика
224
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що законопроект "Про вибори народних депутатів України" не буде схвалений до кінця поточної сесії (15 липня). "Навряд чи це відбудеться, оскільки залишилися два пленарні тижні", - зазначив у суботу пан Литвин. Втім, на його думку, в цій ситуації "є і мінуси, і свої плюси". "Коли вже відомі правила гри, кожен буде визначатися, як діяти з урахуванням цих правил, і дуже важко буде знайти конструктив", - сказав спікер.
Нагадаємо, проект закону "Про вибори народних депутатів України" ще не внесено до парламенту. Доопрацьований варіант документа був оприлюднений на сайті Міністерства юстиції 27 травня. Законопроект, підготовкою якого з листопада 2010 року займалася робоча група під керівництвом глави Мін'юсту Олександра Лавриновича, передбачає проведення виборів за змішаною системою, підвищує прохідний бар'єр у Раду з 3% до 5% і забороняє участь у виборах блоків політичних партій.
В опозиції не виключають, що до осені окремі норми документа можуть змінитися. "Ймовірно, у парламентській більшості не досягли консенсусу з деяких параметрів законопроекту. Йдеться про підвищення прохідного бар'єру з 3% до 5%: проти цього виступають в Комуністичній партії і фракції Народної партії", - заявила перший заступник голови парламентського комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Ольга Боднар (фракція "БЮТ-Батьківщина"). Слід зазначити, що минулого четверга голова фракції Партії регіонів (ПР) у Верховній Раді Олександр Єфремов повідомив, що рівень прохідного бар'єру ще обговорюється з представниками Компартії. "У нас йде дискусія з цього питання. Я не виключаю, що ми можемо домовитися про чотиривідсотковий бар'єр", - підкреслив пан Єфремов.
У схваленні закону про вибори до кінця сесії сумніваються і в Партії регіонів. "Напевно ми не встигнемо його схвалити , - сказав народний депутат Василь Демчишен (ПР). - На порядку стоять такі складні питання, як пенсійна реформа, закон про держслужбу і закон про місцевий референдум".
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас