Прем'єр Португалії йде у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Португалії йде у відставку

Казна та Політика
261
Глава кабінету міністрів Португалії Жозе Сократеш подав у відставку після програшу його партії на парламентських виборах, повідомляє Інтерфакс.
Соціалісти програли соціал-демократам, які, набравши 38% голосів, стають найбільшою партією в законодавчих зборах країни. Соціалісти набрали 28%. Соціал-демократи виступають за прискорену приватизацію, подальші кроки зі стабілізації бюджетної системи Португалії, яка була змушена звернутися по фінансову допомогу до МВФ і ЄС.
Допомога у розмірі 26 млрд євро повинна пом'якшити ситуацію в країні, поки уряд намагається відновити економіку. Португалія стала вже третьою країною єврозони, якій виділяють допомогу. До неї МВФ надав гроші Греції і Ірландії, які серйозно постраждали від світової кризи.
Раніше рейтингові агентства одне за одним знижувати рейтинги країни. Moody's знизило довгостроковий рейтинг держоблігацій Португалії на один рівень - з A3 до Baa1. Standard & Poor`s також заявило про зниження довгострокового суверенного кредитного рейтингу Португалії, а Fitch - про зниження довгострокових рейтингів дефолту емітента (РДЕ) Португалії в іноземній і національній валютах.
Той факт, що зміна рейтингу країни тим чи іншим рейтинговим агентством активно відіграється ринками, сумніву не викликає: при цьому інвестори не звертають уваги на подальші коментарі агентств, в яких, як правило, підкреслюється, що думка заснована на тих чи інших показниках і носить характер припущення, вважає Ганна Бодрова, аналітик Інвесткафе.
"Іншими словами, зниження рейтингу країни, як це було у випадку з Португалією - це не усвідомлена диверсія з боку агентств, а звичайна констатація факту, що в країні не все гладко, і не більше того. Інша річ, як на подібну інформацію реагує ринок: використовуючи її або як привід для спекуляцій, або як підставу для роздумів. Зазвичай переважає перший варіант, і саме через це реакція Португалії така гостра", - коментує експерт.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас