Закон України про забезпечення рівних стартових умов для початку ведення бізнесу сьогодні набрав чинності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон України про забезпечення рівних стартових умов для початку ведення бізнесу сьогодні набрав чинності

Казна та Політика
1255
Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури початку підприємництва", яким створюються однакові стартові умови для початку ведення бізнесу в Україні суб'єктами господарювання, набрав чинності сьогодні, 6 червня, через 10 днів після публікації його в газеті "Голос України".
Документом вводиться можливість для засновників юридичних осіб (окрім акціонерних товариств) створювати статутні фонди в розмірах і в складі, якій їм необхідний для відкриття власної справи.
Законом також мінімізуються витрати власних коштів засновників на етапі створення юридичних осіб, який в даний момент витрачаються на оплату банкам при відкритті тимчасових рахунків і на внесення грошових коштів як вклади до статутних фондів до моменту проведення їх державної реєстрації як юридичні особи, на оплату за нотаріальне завірення підписів засновників на засновницьких документах і рішення засновників або уповноваженого ними органу про створення юридичної особи.
Нагадаємо, Верховна Рада України (ВР) прийняла в другому читанні і в цілому урядовий законопроект про спрощення початку підприємництва 21 квітня. Президент України Віктор Янукович підписав закон № 3263-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури початку підприємництва" 20 травня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас